Липсващата диаграма на матурата по БЕЛ е свързана с процеса на разпечатване

...
Липсващата диаграма на матурата по БЕЛ е свързана с процеса на разпечатване
Коментари Харесай

Цоков за липсващата диаграма на матурата по БЕЛ: Всички зрелостници ще получат 4 точки

Липсващата диаграма на матурата по БЕЛ е свързана с процеса на разпечатване във връзка с първи модул. При някои принтери не излезе диаграмата, а единствено числата, свързани с нея. Това съобщи служебният министър Галин Цоков в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. 

По думите му засегнатите възпитаници са към 0.2%, или малко над 200 ученика.

„ Анализът сподели, че не можем да определим кои са учениците, които са работили по тест, в който няма диаграма. Причината, че правилните отговори се пишат на обособен лист. Това е механически проблем, обвързван с принтерите. Това е доста сериозен проблем за децата, които са решавали тези задания. Ако присъдим тези 4 точки на всички в дадена класна стая, то ще е незаслужено по отношение на тези, които са решавали задачата с диаграма, изясни служебният министър.

Решението е да се присъдят 4 точки на всички зрелостници явили се на матурата в петък, означи Цоков.

В МОН са направени всички инспекции при разпечатването на материалите, там не е имало подобен проблем. В някои учебни заведения даже шефа да е ревизирал теста, на различен принтер да има разпечатка, в която няма диаграми. Събираме цялата информация и ще забележим какви промени можем да предложим, добави още той.

Относно повторното явяване на матура, министър Цоков разяснява: Има опция зрелостниците да се явяват наново една година след полагане на матурата. Повторното явяване е за повишение на оценката. На тази сесия се явиха 6 индивида. Новата оценка не се вписва в дипломата.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР